Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev filioque-klausulen tilføjet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev filioque-klausulen tilføjet?
Hvornår blev filioque-klausulen tilføjet?

Video: Hvornår blev filioque-klausulen tilføjet?

Video: Hvornår blev filioque-klausulen tilføjet?
Video: Why the Orthodox Church Rejects the Filioque 2024, Kan
Anonim

Filioque blev indsat i trosbekendelsen som en anti-arisk tilføjelse af det tredje råd i Toledo (589), hvor kong Reccared I og nogle arianere i sin vestgotiske Kongeriget konverteret til ortodoks, katolsk kristendom.

Hvem afviste filioque-klausulen?

The filioque trådte ind i striden i 867, da Photius formelt afviste pavens påstande og citerede filioque som bevis på, at Rom havde en vane med at overskride sine rette grænser, ikke kun i sager af kirkens disciplin men også i teologien. Et råd blev indkaldt med over tusind præster til stede.

Hvornår blev og sønnen føjet til den nikenske trosbekendelse?

Den såkaldte Filioque-klausul (latin filioque, "og sønnen"), indsat efter ordene "Helligånden, … som udgår fra Faderen", blev gradvist indført som en del af trosbekendelsen i det vestlige kirke, der begynder i det 6. århundredeDet blev sandsynligvis endelig accepteret af pavedømmet i det 11. århundrede.

Hvad er filioque-klausulen Hvorfor er den vigtig?

Filioque, (latin: "og fra Sønnen"), sætning tilføjet til teksten i den kristne trosbekendelse af den vestlige kirke i middelalderen og anset for at være en af hovedårsagerne til skismaet mellem de østlige og vestlige kirker. Se den nikenske trosbekendelse.

Hvorfor afviser de ortodokse Filioque?

Ved insisteren fra Filioque siger ortodokse repræsentanter, at Vesten ser ud til at benægte Faderens og Faderens monarki som hovedoprindelsen af Treenigheden, hvilket i sandhed ville være kætteri af Modalisme (som angiver Guds væsen og ikke Faderen er oprindelsen af, Faderen, Sønnen og Helligånden).

Anbefalede: