Logo da.boatexistence.com

Er kiawe hjemmehørende i Hawaii?

Indholdsfortegnelse:

Er kiawe hjemmehørende i Hawaii?
Er kiawe hjemmehørende i Hawaii?

Video: Er kiawe hjemmehørende i Hawaii?

Video: Er kiawe hjemmehørende i Hawaii?
Video: The History of the Hawaiian Luau 2024, Kan
Anonim

Distribution. Langtorn-kiawe er hjemmehørende i Sydamerika, Mellemamerika og Caribien og blev første gang noteret i Hawai'i i 1978.

Hvordan kom kiawe tree til Hawaii?

Den "officielle" historie er, at kiawe først blev bragt til Oahu for dronning Emma og plantet af fader Alexis Bachelot som stiklinger fra Jardin du Rois i Paris, Frankrig Angiveligt, fra dette ene træ blev alle kiawe på Hawaii født og efterfølgende spredt af kvæg og mennesker som skygge og foder.

Hvor stammer kiawe fra?

Oprindelsen af kiawe ser ud til at være fra Peru, Boliva, Equador og Chili Den voksede i varme, tørre kystområder i Sydamerika, hvor der ikke var andre træer bortset fra kiawe. På sit besøg i Peru fandt fader Bachelot ud af, at dette træ var i stand til at vokse i et varmt klima og trives uden vand.

Hvad betyder kiawe på hawaiisk?

Dagens Hawaii-ord er kiawe. Kiawe er det hawaiiske navn for Algaroba-træet, en art af mesquite-træet, som blev introduceret til Hawai'i i det 19. århundrede.

Er kiawe et akacietræ?

Kiawe-træ er et af Mauis tætteste træ og kan findes på den tørre side af øen i havoverfladen. Det er et medlem af Acacia-familien og blev introduceret til Hawaii, da øerne blev koloniseret. Kiawe træ, også kendt som mesquite, er meget brugt til bar-b-ques og brænde.

Anbefalede: