Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder obstruent?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder obstruent?
Hvad betyder obstruent?

Video: Hvad betyder obstruent?

Video: Hvad betyder obstruent?
Video: Sonorants & Obstruents | Phonology | English Sounds 2024, Juli
Anonim

En obstruent er en talelyd som f.eks., eller som dannes ved at blokere luftstrømmen. Obstruenter står i kontrast til sonoranter, som ikke har nogen sådan forhindring og derfor giver genlyd. Alle obstruenter er konsonanter, men sonoranter inkluderer vokaler såvel som konsonanter.

Hvad er en obstruent på engelsk?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi. En obstruent (/ˈɒbstruːənt/) er en talelyd såsom som [k], [d͡ʒ], eller [f], der dannes ved at blokere luftstrømmen.

Hvad er det obstruente i fonologi?

Obstruenterne er stoppene, frikativerne og affrikaterne. Sonoranterne er vokaler, væsker, glider og næser. Bemærk: Den følgende tabel viser kun konsonanter, så den inkluderer ikke ALLE sonoranterne.

Hvad er obstruent sletning?

Final-obstruent devoicing eller terminal devoicing er en systematisk fonologisk proces, der foregår på sprog såsom catalansk, tysk, hollandsk, bretonsk, russisk, polsk, litauisk, tyrkisk og wolof. På sådanne sprog bliver stemmede obstruenter stemmeløse før stemmeløse konsonanter og i pausen.

Hvad er sonoranter i fonetik?

sonorant, i fonetik, enhver af de nasale, flydende og glidende konsonanter, der er markeret med en vedvarende resonanslyd. Sonoranter har mere akustisk energi end andre konsonanter. På engelsk er sonoranterne y, w, l, r, m, n og ng. Se også nasal; flydende.

Anbefalede: