Logo da.boatexistence.com

Hvor stammer kaldenavnene fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor stammer kaldenavnene fra?
Hvor stammer kaldenavnene fra?

Video: Hvor stammer kaldenavnene fra?

Video: Hvor stammer kaldenavnene fra?
Video: 7 мая блаженный день ни в коем случае не берите это в руки. Народный праздник приметы в Евсеев день 2024, Kan
Anonim

I dette tilfælde blev det mellemengelske ord eke, der betyder "også" eller "derudover," sat sammen med navn for at danne ekename-bogstaveligt, "også-navn,” brugt til et sekundært eller uofficielt navn i senmiddelalderen. Med tiden blev et ekenavn et øgenavn, formentlig fordi eke var blevet mindre kendt som et ord.

Hvor stammer ordet kaldenavn fra?

Etymologi. Det sammensatte ord ekename, der bogstaveligt betyder "ekstra navn", blev attesteret så tidligt som i 1303. Dette ord var afledt af den oldengelske sætning eac "also", relateret til eacian "at øge" I det 15. århundrede førte den forkerte opdeling af stavelserne i udtrykket "et ekename" til dets omformulering som "et nekename ".

Hvorfor kalder du det kaldenavn?

Med tiden blev folk, der henviste til " an eke-navn", til sidst omdannet til "et nekename", hvilket er hvor vi får ordet kaldenavn. På Chaucers mellemengelsk bliver "eke" norm alt oversat til "også", så det ville have været et "også navn". f.eks.

Hvad står kaldenavnet i kaldenavnet for?

(Wikipedia) Nick er også forkortelsen for Nicholas, (Saint Nicholas i dette tilfælde), men det er ikke klart, om "Saint Nick" er relateret til "Old Nick" ", og sandsynligvis er det ikke: masc. egennavn, velkendt form for Nicholas.

Er Nick en forkortelse for kaldenavn?

Nick er et maskulint fornavn. Det er også ofte stødt på som en kort form (hypokorisme) af fornavnene Nicholas, Nicola, Nicolas, Nikola, Nicolai eller Nikodemus.

Anbefalede: