Logo da.boatexistence.com

Hvilken har plan struktur?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken har plan struktur?
Hvilken har plan struktur?

Video: Hvilken har plan struktur?

Video: Hvilken har plan struktur?
Video: Полный курс по Next js - Изучи Nextjs за 2 часа! | React SSR +таймкоды 2024, Kan
Anonim

Vi ved, at plan struktur er den, hvori metalatomer og alle dets ligander er i ét plan Lad os først se strukturerne af alle disse molekyler givet, og så kan vi nemt finde ud af vores svar. Den nemmeste måde at finde geometrien eller formen på et molekyle er at se dets hybridisering. A er ladningen af anion.

Hvilket af følgende har plan struktur?

Svar: xeF4 har plan struktur..det er kvadratisk plan med fire flouratomer ved fire hjørner og to ensomme elektronpar over og under planet.

Hvilken forbindelse er plan?

Planforbindelse er en forbindelse, hvor alle atomerne, der er til stede i den forbindelse, ligger i samme plan- Lad os tage den organiske forbindelse. I den organiske forbindelse vil carbonatomerne ligge i samme plan, så kaldes en sådan forbindelse som den plane forbindelse. For eksempel en aromatisk forbindelse.

Hvilket molekyle har en kvadratisk plan form?

Et eksempel på et kvadratisk plant molekyle er xenon-tetrafluorid (XeF4) Dette molekyle består af seks sp med lige store afstande 3d2 (eller d2sp3) hybride orbitaler arrangeret i 90° vinkler. Orbitalernes form er oktaedrisk. To orbitaler indeholder ensomme elektronpar på modsatte sider af det centrale atom.

Hvilket kompleks har kvadratisk høvlestruktur?

De mest almindelige koordinationspolyedre er oktaedriske, kvadratiske plane og tetraedriske. For eksempel [Co(NH3)6]3+er oktaedrisk, [Ni(Co)4] er tetraedrisk og [PtCl 4] 2– er kvadratisk plan.

Anbefalede: