Logo da.boatexistence.com

Hvordan er pyridin aromatisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan er pyridin aromatisk?
Hvordan er pyridin aromatisk?

Video: Hvordan er pyridin aromatisk?

Video: Hvordan er pyridin aromatisk?
Video: Когда будете заходить в дом, хлопайте левой ногой по коврику и скажите такие слова на приход денег 2024, Kan
Anonim

Pyridin er en aromatisk forbindelse, der indeholder en amin. Aromatiske forbindelser anses for meget stabile, og de kan kun undergå reaktioner, hvis slutproduktet bevarer ringens aromaticitet. Den aromatiske forbindelse pyridin har tre resonansstrukturer Derfor er pyridin en aromatisk forbindelse.

Hvorfor pyridin er aromatisk såvel som base?

Pyridin har et konjugeret system af seks π-elektroner, der er delokaliseret over ringen Molekylet er plant og følger derfor Hückel-kriterierne for aromatiske systemer. I modsætning til benzen er elektrondensiteten ikke jævnt fordelt over ringen, hvilket afspejler den negative induktive virkning af nitrogenatomet.

Hvorfor er pyridin mere aromatisk end pyrrol?

Pyridin består af et stabilt konjugeret system af 3 dobbeltbindinger i den aromatiske ring. Derfor har det enlige par elektroner, der er til stede på nitrogenatomet i pyridin, evnen til let at donere en hydrogenion eller en Lewis-syre. Således er pyridin en stærkere base end pyrrol

Er pyridin mere aromatisk end benzen?

I pyridin er der en ujævn elektronsky, som gør strukturen af pyridin mindre stabil sammenlignet med benzen. Derfor har pyridin mindre resonansenergi end benzen, hvilket gør det mindre aromatisk end benzen.

Hvilken er mere aromatisk benzen eller pyrrol?

Orden of Aromaticity

Benzen er mere aromatisk end thiophen, pyrrol og oxygen, fordi alle π-elektronerne er fuldstændig involveret i dannelsen af den aromatiske sekstet. Mens i andre molekyler, hvor heteroatomerne er mere elektronegative end kulstof, trækker de elektronskyen mod sig selv.

Anbefalede: