Logo da.boatexistence.com

Hvad er lenition i lingvistik?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er lenition i lingvistik?
Hvad er lenition i lingvistik?

Video: Hvad er lenition i lingvistik?

Video: Hvad er lenition i lingvistik?
Video: Phonology: Crash Course Linguistics #10 2024, Kan
Anonim

I lingvistik er lenition en lydændring, der ændrer konsonanter og gør dem mere klangfulde. Selve ordet lenition betyder "blødgøring" eller "svækkelse". Lenition kan ske både synkront og diakront.

Hvad betyder lenition i lingvistik?

en fonologisk proces, der svækker konsonantartikulation i enderne af stavelser eller mellem vokaler, hvilket får konsonanten til at blive stemt, spirantiseret eller slettet. Sprogvidenskab.

Hvad er et eksempel på lån?

I lingvistik er lenition en lydændring, der ændrer konsonanter og gør dem mere klangfulde. … Et eksempel på synkron lenition findes i de fleste varianter af amerikansk engelsk, i formen af flapping: /t/ af et ord som wait [weɪt] udtales som det mere klangfulde [ɾ] i den relaterede form venter [ˈweɪɾɪŋ].

Hvad er formålet med lån?

Lenition er en initial konsonantmutation, som "svækker" (jf. latin lenis 'svag') lyden af konsonanten i begyndelsen af et ord. Den bruges til at markere visse morfologiske kontraster og til at markere bøjning.

Hvilke sprog bruger lenition?

6.1 Den vigtigste konsonantændring i walisisk er "lenition". Det kaldes ofte den "bløde mutation". Lenition er et udtalefænomen, som er udbredt i vesteuropæiske sprog, men på walisisk (og i keltisk generelt) har det en særlig betydning, fordi det ikke blot er en ændring af udtalen.

Anbefalede: