Logo da.boatexistence.com

Hvordan staver du bimah?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan staver du bimah?
Hvordan staver du bimah?

Video: Hvordan staver du bimah?

Video: Hvordan staver du bimah?
Video: Learn Danish with a Danish teacher - Hvordan staver du det ? 2024, Juli
Anonim

bimah, også stavet Bima, også kaldet Almemar, eller Almemor, (fra arabisk al-minbar, "platform"), i jødiske synagoger, en hævet platform med et læsebord hvorfra, i det ashkenasiske (tyske) ritual, læses Toraen og Hafṭarah (en læsning fra profeterne) på sabbatten og højtider.

Hvad mener du med Bima?

/bīmā/ mn. insurance utallige navneord. Forsikring er en ordning, hvor du løbende betaler penge til en virksomhed, og de betaler penge til dig, hvis der sker dig noget ubehageligt, for eksempel hvis din ejendom bliver stjålet.

Hvad betyder ordet mezuzah på engelsk?

Det hebraiske ord mezuzah betyder faktisk dørstolpe, men med tiden har det udviklet sig til at betyde dørstolpen og hvad der er påsat den.

Hvad er betydningen af bimah i en synagoge?

Bimahen er en hævet platform og findes ofte i midten af bedesalen. Der er en læsepult, som Toraen læses fra. Bimaen repræsenterer alteret i templet.

Hvad symboliserer Yad?

Yad'en bruges valgfrit i liturgiske gudstjenester for at angive det sted, der læses på en Torah-rulle (bibelsk), og dermed eliminere nødvendigheden af at røre ved det hellige manuskript med hånd. Mange yadayim er værdsat som kunstværker.

Anbefalede: