Logo da.boatexistence.com

Går coxa vara genu valgum?

Indholdsfortegnelse:

Går coxa vara genu valgum?
Går coxa vara genu valgum?

Video: Går coxa vara genu valgum?

Video: Går coxa vara genu valgum?
Video: Valgus & Varus Forces on the Knee | MCL vs LCL Injuries 2024, April
Anonim

Operativ korrektion af coxa vara flytter den mekaniske akse akut længere later alt, hvilket får den okkulte genu valgum til at blive klinisk tydelig.

Er coxa vara årsag til Genu Varum?

Coxa valga kan associeres med genu varum og føre til øget stress og tidlige degenerative forandringer i det mediale rum i knæet. Coxa valga kan behandles med varus derotation osteotomi (VDRO) og vinklet klinge-plade fiksering 2.

Forårsager coxa vara valgus i knæet?

Lårbensdeformiteten er til stede i det subtrokantriske område, hvor knoglen er bøjet. Barkene er fortykkede og kan være forbundet med overliggende hud fordybninger. Ekstern rotation af lårbenet med valgus deformitet af knæet kan noteres. Denne tilstand forsvinder ikke og kræver kirurgisk behandling.

Hvad gør coxa vara ved knæet?

Det forårsager en reduktion af vinklen, (typisk til mindre end 120°), hvor kugledelen af leddet (lårbenshovedet) og lårbensskaftet mødes: dette får benet til at se kortere ud og kan føre til en h altning.

Hvordan påvirker coxa vara gangarten?

Patienter, der har medfødt coxa vara (CCV), har norm alt gangabnormiteter. Berørte børn er generelt til stede mellem det tidspunkt, de begynder ambulation og alderen 6 år. Hos de fleste patienter er gangabnormiteten progressiv og især smertefri.

Anbefalede: