Logo da.boatexistence.com

Hvem erobrede partherne?

Indholdsfortegnelse:

Hvem erobrede partherne?
Hvem erobrede partherne?

Video: Hvem erobrede partherne?

Video: Hvem erobrede partherne?
Video: Золотая орда и Римская церковь. Католическая колонизация. 2024, Kan
Anonim

I 113 e. Kr. gjorde den romerske kejser Trajan østlige erobringer og nederlaget for Parthia til en strategisk prioritet, og med succes overdøvede den parthiske hovedstad, Ctesiphon, og installerede Parthamaspates i Parthia som en klient lineal.

Hvordan faldt det parthiske imperium?

I 224 e. Kr. gjorde den persiske vasalkonge Ardašir oprør. To år senere tog han Ctesiphon, og denne gang betød det enden på Parthia. Det betød også begyndelsen på det andet persiske imperium, styret af sassanidernes konger.

Hvordan besejrede romerne partherne?

Da romerne ofte kunne bringe fodbueskytter og slyngler i større antal end partherne kunne bringe hest bueskytter - og da slynglerne ofte havde længere rækkevidde, kunne romerne besejre Parthian horse bueskytter på den måde.

Hvornår besejrede Augustus partherne?

Den pompeianske-Parthiske invasion i 40 f. Kr. fandt sted, efter at pompeierne, støttet af det parthiske imperium, var blevet besejret under befriernes borgerkrig af Mark Antony og Octavian.

Besejrede Augustus partherne?

Mens ingen tidligere romer havde været i stand til at besejre partherne på slagmarken, var Augustus gennem diplomatiske midler i stand til at "[tvinge] partherne til at vende tilbage til [ham] byttet og standarderne fra tre romerske hære og at bede som supplianter om det romerske folks venskab” (Res Gestae 29.2).

Anbefalede: