Hvordan opstår torsion?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan opstår torsion?
Hvordan opstår torsion?

Video: Hvordan opstår torsion?

Video: Hvordan opstår torsion?
Video: Uv & modermærkekræft - skåret ud i pap 2024, September
Anonim

Testikeltorsion opstår når testiklen roterer på sædstrengen sædstrengen Sædstrengen er den snorlignende struktur hos mænd dannet af sædlederen (ductus deferens) og omgivende væv, der løber fra den dybe lyskering ned til hver testikel. Dens serosale dækning, tunica vaginalis, er en forlængelse af bughinden, der passerer gennem transversalis fascia. https://en.wikipedia.org › wiki › Spermatic_cord

sædsnor - Wikipedia

, som bringer blod til testiklen fra maven. Hvis testiklen roterer flere gange, kan blodtilførslen til den blive fuldstændig blokeret, hvilket hurtigere kan forårsage skade.

Hvordan tjekker du for testikeltorsion?

Hvordan diagnosticeres testikeltorsion?

  1. Ultralyd. Højfrekvente (Doppler) bølger bruges til at lave et billede af testiklen og kontrollere blodgennemstrømningen.
  2. Urinprøver eller blodprøver. Disse kan finde ud af, om smerten og symptomerne er forårsaget af en infektion i stedet for en vridning.

Hvor ondt gør en snoet testikel?

Hvad er symptomerne? Hvis din søn har testikeltorsion, vil han føle en pludselig muligvis alvorlig smerte i hans pung og en af hans testikler Smerten kan blive værre eller lette lidt, men vil sandsynligvis ikke gå helt væk. Hvis din søn har pludselige smerter i lysken, så få ham til skadestuen på hospitalet, så snart du kan.

Skal jeg gå på skadestuen for testikelsmerter?

Pludselige, alvorlige testikelsmerter har brug for øjeblikkelig lægehjælp. Ring til din udbyder med det samme eller gå til en skadestue, hvis: Dine smerter er alvorlige eller pludselige. Du har haft en skade eller traume i pungen, og du har stadig smerter eller hævelse efter 1 time.

Hvordan fikser du en snoet testikel?

Kirurgi er påkrævet for at korrigere testikeltorsion. I nogle tilfælde kan lægen være i stand til at vride testiklen op ved at skubbe på pungen (manuel detorsion). Men du skal stadig opereres for at forhindre torsion i at opstå igen. Operation for testikeltorsion udføres norm alt under generel anæstesi.

Anbefalede: