Logo da.boatexistence.com

Hvilken slags stjerne er Mizar?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken slags stjerne er Mizar?
Hvilken slags stjerne er Mizar?

Video: Hvilken slags stjerne er Mizar?

Video: Hvilken slags stjerne er Mizar?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Mizar /ˈmaɪzɑːr/ er en stjerne i anden størrelsesorden i håndtaget på Big Dipper-asterismen i stjernebilledet Ursa Major. Den har Bayer-betegnelsen ζ Ursae Majoris (latiniseret som Zeta Ursae Majoris). Den danner en velkendt dobbeltstjerne med det blotte øje med den svagere stjerne Alcor og er selv et firdobbelt stjernesystem.

Er Mizar en hovedsekvensstjerne?

Mizar, også betegnet som ζ Ursae Majoris (zeta Ursae Majoris), er en variabel og multipel hovedsekvensstjerne i stjernebilledet Ursa Major. Mizars visuelle størrelse er 2,27, hvilket gør den til den 74. klareste stjerne på himlen.

Er Mizar en dværgstjerne?

De to stjerner, Alcor og Mizar, var de første binære stjerner - et par stjerner, der kredser om hinanden - nogensinde kendt.… Den gruppe har også optaget et groft spektrum af stjernen, som Mamajek siger bekræfter hans forudsigelse om, at ledsageren er en sej og svag M-klasse dværgstjerne.

Hvad er farven på Mizar?

Baseret på stjernens spektr altype (A2V) er stjernens farve blå - hvid. Mizar er den 72. klareste stjerne på nattehimlen og den 4. klareste stjerne i Ursa Major baseret på Hipparcos 2007 tilsyneladende størrelse.

Er Alcor lysere end Mizar?

Mizar og dens svagere ledsagerstjerne Alcor er en af de mest berømte dobbeltstjerner på himlen. … Se godt efter, og du vil se Alcor lige ved siden af Mizar. Placeret i håndtaget på Big Dipper, Mizar ( brighter) og Alcor (svagere) er en af de mest berømte visuelle dobbeltstjerner på himlen.

Anbefalede: