Logo da.boatexistence.com

Hvem var karolinerne, og hvor kom de fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvem var karolinerne, og hvor kom de fra?
Hvem var karolinerne, og hvor kom de fra?

Video: Hvem var karolinerne, og hvor kom de fra?

Video: Hvem var karolinerne, og hvor kom de fra?
Video: The Carolinas 2024, April
Anonim

Carolinians er en mikronesisk etnisk gruppe, som oprindelse i Oceanien, i Caroline Islands, med en samlet befolkning på omkring 8.500 mennesker. De er også kendt som Remathau i Yaps ydre øer.

Hvilket sprog taler de i Saipan?

Saipan har mere end ni tiendedele af Commonwe alths samlede befolkning. Chamorro, relateret til indonesisk, er hovedsproget. Chamorro, carolinsk og engelsk er officielle sprog; Kinesisk og filippinsk er også meget brugt.

Hvem taler karolinsk?

Carolinian er et mikronesisk sprog, der tales i Nordmarianerne, hvor det er et lovbestemt sprog for national identitet og co-officielt med engelsk og chamorro. Ifølge folketællingen i 2000 er der 2.420 talere af karolinsk, som også er kendt som saipansk karolinsk eller sydkarolinsk.

Hvordan fik USA de nordlige Marianer?

Nordmarianerne blev et territorium af USA i 1947 gennem traktaten med Japan, der afsluttede Anden Verdenskrig I 1978 blev Nordmarianerne et Commonwe alth og folk født der siden oprettelsen af Commonwe alth er statsborgere i USA.

Ejer USA Mariana-øerne?

Marianerne har et samlet landareal på 1.008 km2 (389 sq mi). De er sammensat af to administrative enheder: Guam, et amerikansk territorium. de nordlige Mariana-øer (inklusive øerne Saipan, Tinian og Rota), som udgør et Commonwe alth af USA.

Anbefalede: