Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er nogle hav mere blå end andre?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er nogle hav mere blå end andre?
Hvorfor er nogle hav mere blå end andre?

Video: Hvorfor er nogle hav mere blå end andre?

Video: Hvorfor er nogle hav mere blå end andre?
Video: HVAD HVIS SOLEN FORSVANDT? 2024, Kan
Anonim

På lavt vand derimod absorberer flydende partikler som sand, silt, alger og koraller lysbølgelængder anderledes end vand, hvilket kan ændre farven på det vand, vi ser. … Grundlæggende, siger NASA, "jo mere planteplankton i vandet, jo grønnere er det… jo mindre planteplankton, jo blåere er det. "

Hvorfor er nogle have mere blå end andre?

Det grundlæggende princip bag fjernmålingen af havfarve fra rummet er dette: Jo mere fytoplankton i vandet, jo grønnere er det…. jo mindre phytoplankton, jo blåere er detDer er andre stoffer, der kan findes opløst i vandet, som også kan absorbere lys.

Hvorfor er det caribiske vand så blåt og klart?

Det caribiske hav er så klart og blåt fordi der kun er lidt plankton – eller andre stoffer –, og det er relativt lavt, så det meste af lyset reflekteres. Som et resultat ser vi smukt klart blåt vand. Vand får sin farve fra sollys interaktion med vand og stofferne i vandet.

Hvorfor er Caribien blåere end Atlanterhavet?

Det meste af Caribien har den turkisblå farve på grund af de lave dybder Jo dybere havet er, jo dybere er den blå nuance, fordi sollyset ikke kan nå bunden. Når vandet er dybere, absorberer det alle solstrålerne og skaber en mørkere nuance. Så jo mere lavt vandet er, jo lysere er den blå.

Hvorfor er noget havvand turkis?

Vand kan absorbere alle farver undtagen et par. Der er dog to store bølgelængder af lys, der ikke absorberes. Disse farver er blå og grøn. Faktisk fungerer vand som en reflektor mod blå og grøn, hvilket får vandet til at fremstå i en turkis farve.

Anbefalede: