Logo da.boatexistence.com

Hvorfor blev Judiths Bog fjernet fra biblen?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blev Judiths Bog fjernet fra biblen?
Hvorfor blev Judiths Bog fjernet fra biblen?

Video: Hvorfor blev Judiths Bog fjernet fra biblen?

Video: Hvorfor blev Judiths Bog fjernet fra biblen?
Video: Ten Books Removed From The Bible? 2024, Kan
Anonim

Årsager til dets udelukkelse omfatter forsinket sammensætning, mulig græsk oprindelse, åben støtte fra det hasmonæiske dynasti (som det tidlige rabbinat var modstander af), og måske den bramfrihed og forførende karakter af Judith selv.

Hvorfor fjernede protestanter bøger fra Bibelen?

Hvad var grunden til, at Tobit og Judith blev fjernet fra Bibelens bibel? De findes stadig i de ortodokse og katolske bibler. På grund af den stærke anti-katolske stemning i Amerika blev de fjernet fra den protestantiske bibel.

Hvorfor blev 14 bøger udeladt af Bibelen?

Teksterne har måske kun været kendt af få mennesker, eller de kan være blevet udeladt fordi deres indhold ikke passer godt ind i de andre bøger i BibelenNogle af apokryferne blev skrevet på et senere tidspunkt, og blev derfor ikke medtaget. The Authorized King James Version kaldte disse bøger 'Apokryfe'.

Hvad er formålet med Judiths Bog?

Historien om Judith og Holofernes findes blandt de apokryfe værker i Septuaginta, den græske oversættelse af den hebraiske skrift, som dannede grundlaget for Det Gamle Testamente. Formålet med bogen er at inspirere mod og patriotisme gennem sin heltinde, en enke ved navn Judith

Er Judiths Bog kanon?

Judiths Bog, apokryfisk værk udelukket fra de hebraiske og protestantiske bibelske kanoner, men inkluderet i Septuaginta (græsk version af den hebraiske bibel) og accepteret i romersk kanon.

Anbefalede: