Logo da.boatexistence.com

Hvad er poligt plot i absalon og achitophel?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er poligt plot i absalon og achitophel?
Hvad er poligt plot i absalon og achitophel?

Video: Hvad er poligt plot i absalon og achitophel?

Video: Hvad er poligt plot i absalon og achitophel?
Video: TClassic Return Of Brother Polight Shakka Ahmose And Baby Face Iman Bashir 2024, Kan
Anonim

Dryden allegoriserer det pavelige plot i "Absalom og Achitofel" som "plot", fremført af Achitofel og skabt af Cora, for at miskreditere David og hans bror og sætte Absalom på tronen.

Hvad skete der i det Popish Plot?

Popish Plot, (1678), i engelsk historie, et fuldstændig fiktivt, men bredt antaget plot, hvor det blev påstået, at jesuitter planlagde mordet på kong Charles II for at bringe hans romersk-katolske bror, hertugen af York (derefter kong James II), til tronen.

Hvad er hovedtemaet for Absalom og Akitofel?

Hans "Absalom og Achitofel" betragtes ikke blot som en satire, men et digt, som Dryden selv kalder det "et digt." Det centrale tema er: Fristelse, synd, fald og straf.

Hvem er målet i Absalom og Akitofel?

Synopsis. Drydens digt fortæller historien om den første opstandelse ved at gøre Monmouth til Absalom, den elskede dreng, Charles til David (som også havde gjort noget svineri) og Shaftesbury til Achitofel. Det maler Buckingham, en gammel fjende af Dryden (se The Rehearsal for et eksempel), til Zimri, den utro tjener.

Hvad er formålet med drydens Absalom og Achitofel?

Formålet med Absalom og Achitofel er eksplicit politisk. For at være mere præcis sætter Dryden sig for at ophøje Charles II's regeringstid og forbande hans mest uforsonlige fjender.

Anbefalede: