Hvad betyder estoppel?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder estoppel?
Hvad betyder estoppel?

Video: Hvad betyder estoppel?

Video: Hvad betyder estoppel?
Video: What are the different types of estoppel? 2024, Oktober
Anonim

Estoppel er et retsmiddel i common law-retssystemer, hvorved en domstol kan forhindre eller "forstyrre" en person i at fremsætte påstande eller gå tilbage på hans eller hendes ord; den person, der bliver sanktioneret, er "estoppet". Estoppel kan forhindre nogen i at fremsætte et bestemt krav.

Hvad er estoppel i enkle vendinger?

Estoppel er et retligt princip, der forhindrer nogen i at argumentere for noget eller hævde en rettighed, der modsiger, hvad de tidligere har sagt eller accepteret ved lov. Det er beregnet til at forhindre folk i at blive uretfærdigt krænket af uoverensstemmelser i en anden persons ord eller handlinger.

Hvad er en estoppel i fast ejendom?

Pr definition er et estoppel-certifikat " [en] underskrevet erklæring fra en part (såsom en lejer eller panthaver), der attesterer til en andens fordel, at visse fakta er korrekte, da der eksisterer en lejekontrakt, at der ikke er misligholdelse, og at leje betales til en bestemt dato.

Hvad er et eksempel på en estoppel?

Hvis retten i en straffesag har fastslået, at nogen er skyldig i mord, den juridiske doktrin, der forhindrer morderen i at nægte sin skyld i en civil retssag, er et eksempel på estoppel. En estoppel skabt af undladelsen af at tale om en part, der havde en forpligtelse til at gøre det.

Hvad betyder ordet estoppel i juridiske termer?

En bar, der forhindrer en i at hævde et krav eller en rettighed, der modsiger, hvad man har sagt eller gjort før, eller hvad der er juridisk fastslået som sandt. Estoppel kan bruges som en hindring for genbehandling af spørgsmål eller som et bekræftende forsvar. Se også retskraft.

Anbefalede: