Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev bassethorn lavet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev bassethorn lavet?
Hvornår blev bassethorn lavet?

Video: Hvornår blev bassethorn lavet?

Video: Hvornår blev bassethorn lavet?
Video: Hvornår blev Max Münster en mandemand? 2024, Kan
Anonim

Bassethornet siges at være opfundet i Passau (Tyskland) af brødrene Anton og Michael Mayrhofer, i ca. 1770. Den oprindelige seglform blev snart erstattet af en kantet og senere, i det nittende århundrede, af en lige form.

Hvor meget koster et bassethorn?

Basset-horn bliver næsten aldrig brugt i disse dage, men du kan stadig købe dem nye fra større forhandlere såsom Woodwind & Brasswind. Nye bassethorn er ekstremt dyre, sælges for $9k - $12k USD Du kan sikkert få dem brugt for meget færre penge, men jeg har faktisk aldrig set et brugt et til salg.

Hvornår blev bassetklarinetten opfundet?

Bassethorn, klarinet med en fjerdedel lavere end den almindelige B♭-klarinet, sandsynligvis opfundet i 1760'erne af Anton og Michael Mayrhofer fra Passau, Bayern. Navnet stammer fra dens basset ("lille bas") tonehøjde og dens oprindelige buede hornform (senere fortrængt af en kantet form).

Er bassethorn et transponerende instrument?

Ligesom klarinetten er bassethornet et transponerende instrument, og dets musik er skrevet en femtedel højere end de faktiske lyde. G-nøglen bruges i notation for alle undtagen det laveste register.

Hvilken toneart er bassethorn?

Bassethornet er dog større og har en bøjning eller et knæk mellem mundstykket og det øvre led (ældre instrumenter er typisk buede eller bøjede i midten), og mens klarinetten typisk er et transponerende instrument i B ♭ eller A (hvilket betyder, at et skrevet C lyder som et B♭ eller A), bassethornet er typisk i F (…

Anbefalede: