Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder staurolit?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder staurolit?
Hvad betyder staurolit?

Video: Hvad betyder staurolit?

Video: Hvad betyder staurolit?
Video: Maltese Cross - STAUROLITE - Liz Kreate 2024, Kan
Anonim

Staurolite er et rødbrunt til sort, for det meste uigennemsigtigt, nesosilikatmineral med en hvid stribe. Det krystalliserer i det monokliniske krystalsystem, har en Mohs hårdhed på 7 til 7,5 og den kemiske formel: …

Hvad bruges staurolit til?

Den bruges i geologisk feltarbejde til at vurdere temperatur-trykforholdene i en bjergarts metamorfe historie På steder, hvor staurolit findes som velformede, korsformede tvillingekrystaller, er det nogle gange indsamlet, solgt som souvenir, lavet til smykker og brugt som pynt.

Hvilket mineral er staurolit?

Staurolite, silikatmineral [(Fe, Mg, Zn) 3- 4Al18Si8O48H 2-4] produceret af regional metamorfose i bjergarter som glimmerskifer, skifer og gnejs, hvor det er generelt forbundet med andre mineraler såsom kyanit, granat og turmalin. Staurolit er et sprødt, hårdt mineral, der har en mat glans.

Hvorfor kaldes staurolit Fairy stone?

Staurolite er også kendt som fe-sten, fe-kors, fe-tårer, korssten eller baseler taufstein, som oversættes til dåbssten. Dette navn blev givet til stenen på grund af dens brug ved dåb i området Basel, Schweiz.

Hvad er cross rocks?

staurolitmineralet, også kendt som Fairy Cross eller Cross Rock, er et naturligt, men sjældent fænomen, der kun findes få steder rundt om i verden. Omkring fem amerikanske stater og nogle få lande som Rusland og Schweiz indeholder disse unikt dannede metamorfe krystaller i form af et kors eller X.

Anbefalede: