Logo da.boatexistence.com

T alte den sorte elg engelsk?

Indholdsfortegnelse:

T alte den sorte elg engelsk?
T alte den sorte elg engelsk?

Video: T alte den sorte elg engelsk?

Video: T alte den sorte elg engelsk?
Video: Советские актеры и их дети/СТАЛИ ПРЕСТУПНИКАМИ И УБИЙЦАМИ 2024, Kan
Anonim

Black Elk Speaks er en bog fra 1932 af John G. … Black Elk t alte i Lakota og Black Elks søn, Ben Black Elk, som var til stede under samtalerne, oversatte sin fars ord til engelskNeihardt lavede notater under disse samtaler, som han senere brugte som grundlag for sin bog.

Hvor taler Black Elk?

I august 1930 tog den midtvestlige forfatter John Neihardt med sin søn Sigurd til Pine Ridge-reservatet i South Dakota for at tale med Black Elk, en Oglala Sioux.

Omvendte Black Elk til katolicisme?

Efter at have slået sig ned på Pine Ridge-reservatet, blev Black Elk døbt til den katolske tro i 1904 og blev kateket, der underviste andre om kristendommen. Han er blevet krediteret for at konvertere 400 mennesker.

Hvorfor skrev neihardt Black Elk Speaks?

Neihardt ønskede at skabe en "ægte indisk" bog; Black Elk ønskede at bevare sine visioner og sit folks livsstil/kultur, som var væk. Den ene ønskede at skrive en roman, den anden en antropologisk optegnelse over siouxansk religion, kultur og livsstil.

Hvornår konverterede Black Elk til kristendommen?

Efter Katies død i 1904 konverterede Black Elk, dengang i 40'erne, til katolicismen. Han blev også kateket og lærte andre om kristendommen. Han giftede sig igen og fik flere børn med sin anden kone; de blev også døbt og opdraget som katolske.

Anbefalede: