Logo da.boatexistence.com

Hvad er en hapa haole?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en hapa haole?
Hvad er en hapa haole?

Video: Hvad er en hapa haole?

Video: Hvad er en hapa haole?
Video: Hunden blev efterladt i skoven med en kasse pasta. Historien om en hund ved navn Ringo. 2024, Juni
Anonim

Hapa er et hawaiiansk ord for en person med blandet etnisk herkomst. På Hawaii refererer ordet til enhver person med blandet etnisk arv, uanset den specifikke blanding. I Californien bruges udtrykket om enhver person af østasiatisk eller sydøstasiatisk blanding. Begge anvendelser er samtidige.

Hvad betyder udtrykket Hapa Haole?

Hapa er en translitteration af det engelske ord "halv", men kom hurtigt til at betyde "del", der kombineres med tal for at lave brøker. … Hapa haole - part udlænding - kom til at betyde en blanding af hawaiiansk og andet, uanset om det beskrev en blandet person, en fusionssang, en tosproget bibel eller selve pidgin-sproget.

Hvad betyder hapa?

Ordet "hapa" stammer fra det hawaiianske pidgin hapa-haole, der bogstaveligt t alt betyder halv-hvid. I dag, efter at have mistet sine nedsættende overtoner, betyder hapa en Asiatisk-Stillehavs-amerikaner af blandet race Nogle asiatiske-Stillehavs-amerikanere hævder endda, at det er et akronym for Half-Asian-Pacific American.

Hvad betyder Wasian?

For jer som mig, halvt hvide og halvt asiatiske! Foto af Kyle Glenn på Unsplash. For dem, der ikke ved det, står Wasian for White and Asian. Hvis du er ligesom mig, og du er halvt hvid og halvt asiatisk, kan du måske se dig selv i de punkter, jeg gør.

Hvad hedder en halv japaner?

Hāfu (ハーフ, "halvt") er et japansk sprogudtryk, der bruges til at henvise til en person født af en etnisk japaner og en ikke-japansk forælder. Et låneord fra engelsk, udtrykket betyder bogstaveligt "halvt", en henvisning til individets ikke-japanske arv.

Anbefalede: