Logo da.boatexistence.com

Kan du sige macbeth?

Indholdsfortegnelse:

Kan du sige macbeth?
Kan du sige macbeth?

Video: Kan du sige macbeth?

Video: Kan du sige macbeth?
Video: Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans 2024, Kan
Anonim

William Shakespeares skuespil Macbeth siges at være forbandet , så skuespillere undgår at sige dets navn, når de er i teatret (eufemismen The Scottish Play The Scottish Play The Scottish Play and the Bards skuespil er eufemismer for William Shakespeares Macbeth … Ifølge en teatralsk overtro, kaldet den skotske forbandelse, udtaler man navnet Macbeth inde i et teater, andet end hvad der kræves i manuskriptet, mens man øver eller optræder, vil forårsage katastrofe. https://en.wikipedia.org › wiki › The_Scottish_Play

The Scottish Play - Wikipedia

bruges i stedet). … Uden for et teater og efter en forestilling kan stykket tales åbent om. At sige navnene på karaktererne, inklusive Macbeth, ser ud til at være fint.

Er det uheld at sige Macbeth?

Macbeth er omgivet af overtro og frygt for 'forbandelsen' – udtaler stykkets navn højt i et teater forårsager uheld.

Hvorfor skulle du ikke sige Macbeth?

Sig ikke 'M'-ordet!

At sige 'Macbeth' i et teater vil straks bringe dig uheld Ifølge folklore, stykkets historie uheld begyndte ved sin allerførste optræden (ca. 1606), da skuespilleren, der skulle portrættere Lady Macbeth pludselig døde, og Shakespeare blev tvunget til at erstatte ham.

Hvad sker der, hvis du siger Macbeth 3 gange?

Hvis nogen siger navnet på The Scottish Play i et teater, jeg har, og VIL få dem til at gå udenfor, vende sig om tre gange, spytte og banke for at blive lukket ind igenHvis du arbejder på stykket, er det teknisk set i orden at bruge navnet, men jeg har altid en tendens til at undgå at sige det af vane!

Hvorfor kalder skuespillere Macbeth The Scottish Play?

Det skotske skuespil og Bards skuespil er eufemismer for William Shakespeares Macbeth. … Ifølge en teatralsk overtro, kaldet den skotske forbandelse, vil at tale navnet Macbeth inde i et teater, andet end det, der kræves i manuskriptet, mens man øver eller optræder, forårsage katastrofe.

Anbefalede: