Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev xylofonen lavet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev xylofonen lavet?
Hvornår blev xylofonen lavet?

Video: Hvornår blev xylofonen lavet?

Video: Hvornår blev xylofonen lavet?
Video: Xylophone toy build 2024, Kan
Anonim

Det tidligste bevis på en ægte xylofon er fra det 9. århundrede i det sydøstlige Asien, mens et lignende hængende træinstrument, en type harmonikon, siges af Wiens symfonibibliotek at have eksisteret i 2000 f. Kr. i det, der nu er en del af Kina. Den xylofonlignende ranat blev brugt i hinduistiske regioner (kashta tharang).

Hvilket år blev den første xylofon lavet?

Xylofonen nævnes første gang i Europa i 1511 Kendt som hölzernes Gelächter ("træslagtøj") eller Strohfiedel ("halmfiolin", fordi stængerne blev understøttet på halm), det var længe et centraleuropæisk folkeinstrument, hvor takterne strakte sig væk fra spilleren i stedet for i en linje henover ham.

Hvad var den første xylofon lavet af?

Det første bevis på instrumenterne findes i det sydøstlige Asien fra det 9. århundrede. I omkring 2000 f. Kr. siges der at have eksisteret en slags træharmonikon med 16 ophængte træstænger i Kina. Samtidig er et xylofonlignende instrument kaldet ranat ry for at have eksisteret i hinduistiske regioner.

Hvornår blev xylofonen populær?

Xylofonen vandt popularitet internation alt i 1800-tallet, da den russiske musiker Michael Josef Gusikov turnerede med sit instrument. Mellem 1910 og 1940 var xylofonen populær i vaudeville-akter.

Hvor har xylofonen sit navn fra?

Xylofonen har fået sit navn fra det græske ord xylon, der betyder "træ", og ordet telefon, der betyder "lyd", og har trælameller.

Anbefalede: