Logo da.boatexistence.com

Var proteus mirabilis?

Indholdsfortegnelse:

Var proteus mirabilis?
Var proteus mirabilis?

Video: Var proteus mirabilis?

Video: Var proteus mirabilis?
Video: Bacteria motility-8 | Swarming - Proteus mirabilis 2024, Kan
Anonim

Proteus mirabilis er en gramnegativ bakterie, som er kendt for sin evne til at sværme robust på tværs af overflader i et slående tyre-øje-mønster. Klinisk er denne organisme oftest et patogen i urinvejene, især hos patienter, der gennemgår langvarig kateterisation.

Hvordan fik jeg Proteus mirabilis?

Hvordan overføres Proteus mirabilis? Bakterien spreder sig hovedsageligt gennem kontakt med inficerede personer eller kontaminerede genstande og overflader. Patogenerne kan også indtages via for eksempel tarmkanalen, når de er til stede i forurenet mad.

Er Proteus mirabilis seriøs?

Proteus findes rigeligt i jord og vand, og selvom den er en del af den normale menneskelige tarmflora (sammen med Klebsiella-arter og Escherichia coli), har den været kendt for at forårsage alvorlige infektioner i mennesker.

Hvad dræber Proteus mirabilis?

Polymyxin B er bakteriedræbende in vitro mod gramnegative bakterier, herunder Proteus mirabilis, P. aeruginosa og Serratia marcescens. In vitro-aktivitet er også blevet påvist mod Acinetobacter baumannii, en multiresistent gramnegativ organisme forbundet med sårinfektioner, der fører til septikæmi.

Hvad er det bedste antibiotikum til at behandle Proteus mirabilis?

Den mest passende behandling for P. mirabilis kan være aminoglycosider, carbapenemer (undtagen imipenem) og 3rd generation af cephalosporiner. Nylige P. mirabilis-isolater var også for det meste modtagelige for augmentin, ampicillin-sulbactam og piperacillin/tazobactam.

Anbefalede: