Logo da.boatexistence.com

Hvad er et excitatorisk postsynaptisk potentiale?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et excitatorisk postsynaptisk potentiale?
Hvad er et excitatorisk postsynaptisk potentiale?

Video: Hvad er et excitatorisk postsynaptisk potentiale?

Video: Hvad er et excitatorisk postsynaptisk potentiale?
Video: OBS Ny video findes på kanalen :-) 2024, Juli
Anonim

I neurovidenskab er et excitatorisk postsynaptisk potentiale et postsynaptisk potentiale, der gør den postsynaptiske neuron mere tilbøjelige til at affyre et aktionspotentiale.

Hvad er excitatorisk postsynaptisk potentiale i psykologi?

excitatorisk postsynaptisk potentiale (EPSP)

et kort fald i forskellen i elektrisk ladning over membranen af en neuron, der er forårsaget af transmissionen af et signal fra en naboneuron på tværs synapsen (specialiseret kryds), der adskiller dem … Sammenlign hæmmende postsynaptisk potentiale.

Hvad er et excitatorisk postsynaptisk potentiale, og hvad forårsager det?

Et excitatorisk postsynaptisk potentiale (EPSP) er en midlertidig depolarisering af postsynaptisk membran forårsaget af strømmen af positivt ladede ioner ind i den postsynaptiske celle som et resultat af åbning af ligandfølsomme kanaler.

Hvad er et eksempel på EPSP?

Betragt f.eks. en neuronal synapse, der bruger glutamat som transmitter … For det bestemte neuron vist i figur 7.6A er aktionspotentialets tærskelspænding -40 mV. Således øger EPSP sandsynligheden for, at den postsynaptiske neuron vil producere et aktionspotentiale, hvilket definerer denne synapse som excitatorisk.

Hvad er forskellen mellem et excitatorisk og et hæmmende handlingspotentiale?

En excitatorisk sender genererer et signal kaldet et aktionspotentiale i den modtagende neuron. En hæmmende sender forhindrer det. … Det betyder, at de øger sandsynligheden for, at neuronen udløser et aktionspotentiale Hæmmende neurotransmittere har hæmmende virkninger på neuronen.

Anbefalede: