Logo da.boatexistence.com

Kan du multiplicere skalarer og vektorer?

Indholdsfortegnelse:

Kan du multiplicere skalarer og vektorer?
Kan du multiplicere skalarer og vektorer?

Video: Kan du multiplicere skalarer og vektorer?

Video: Kan du multiplicere skalarer og vektorer?
Video: Calculus III: The Dot Product (Level 5 of 12) | Proof, Angle Between Vectors, Examples III 2024, Juli
Anonim

En skalar kan dog ikke ganges med en vektor For at gange en vektor med en skalar skal du blot gange de tilsvarende komponenter, det vil sige vektorens størrelse med skalarens størrelse. Dette vil resultere i en ny vektor med samme retning, men produktet af de to størrelser.

Hvad sker der, hvis en vektor ganges med en skalar?

Når en vektor ganges med en skalar, størrelsen af vektoren "skaleres" op eller ned. At multiplicere en vektor med en positiv skalar vil kun ændre dens størrelse, ikke dens retning. Når en vektor ganges med en negativ skalar, vil retningen blive omvendt.

Er skalar ganget med en vektor eller skalar?

Når du multiplicerer en vektor med a scalar, er resultatet en vektor. Geometrisk set opnår skalar multiplikation følgende: Skalar multiplikation med et andet positivt tal end 1 ændrer størrelsen af vektoren, men ikke dens retning.

Hvordan multiplicerer du en vektor gange en skalar?

For at gange en vektor med en skalar, multiplicerer hver komponent med skalaren. Hvis →u=⟨u1, har u2⟩ en størrelse |→u| og retning d, så n→u=n⟨u1, u2⟩=⟨nu1, nu2⟩ hvor n er et positivt reelt tal, størrelsen er |n→u|, og dens retning er d.

Kan du multiplicere skalarer?

Skalarer og skalar multiplikation

Når vi arbejder med matricer, omtaler vi reelle tal som skalarer. Udtrykket skalar multiplikation refererer til produktet af et reelt tal og en matrix. I skalar multiplikation ganges hver indgang i matrixen med den givne skalar

Anbefalede: