Logo da.boatexistence.com

Kan polynomier have diskontinuiteter?

Indholdsfortegnelse:

Kan polynomier have diskontinuiteter?
Kan polynomier have diskontinuiteter?

Video: Kan polynomier have diskontinuiteter?

Video: Kan polynomier have diskontinuiteter?
Video: Введение в рациональные функции 2024, Kan
Anonim

Diskontinuiteter er placeret ved rødderne af nævnerpolynomiet. Denne funktion krydser x-aksen i to punkter. Disse punkter kaldes dets x-skæringspunkter. Kort sagt vil der eksistere et x-skæringspunkt, hvor y- eller outputværdien af funktionen er lig med nul.

Hvordan finder du diskontinuiteten af et polynomium?

Start med at faktorisere tælleren og nævneren for funktionen. Et diskontinuitetspunkt opstår når et tal både er et nul af tælleren og nævneren Da er et nul for både tælleren og nævneren, er der et diskontinuitetspunkt der. For at finde værdien skal du tilslutte til den endelige forenklede ligning.

Kan polynomier have springdiskontinuitet?

En funktion har en springdiskontinuitet, hvis venstre- og højrehåndsgrænserne er forskellige, hvilket får grafen til at "springe". En funktion har en aftagelig diskontinuitet, hvis den kan omdefineres på sit diskontinuerlige punkt for at gøre den kontinuerlig. Se eksempel. Nogle funktioner, såsom polynomiske funktioner, er kontinuerlige over alt.

Er alle polynomier kontinuerte over alt?

a) Alle polynomielle funktioner er kontinuerlige over alt.

Hvad er r i et polynomium?

Faktorsætning) Et tal r er en rod af polynomiet P (af . grad n) if og kun hvis (x) −r) er en faktor af P. Det vil sige, r er en rod af P hvis og kun hvis. P(x)=(x − r)Q(x) hvor Q er et polynomium af grad n − 1.

Anbefalede: