Logo da.boatexistence.com

Kan alle polynomier medregnes?

Indholdsfortegnelse:

Kan alle polynomier medregnes?
Kan alle polynomier medregnes?

Video: Kan alle polynomier medregnes?

Video: Kan alle polynomier medregnes?
Video: Polynomials intro | Mathematics II | High School Math | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Hvert polynomium kan faktoriseres (over de reelle tal) til et produkt af lineære faktorer og irreducible kvadratiske faktorer. Algebras grundlæggende sætning blev først bevist af Carl Friedrich Gauss (1777-1855).

Hvilke polynomier kan ikke faktoriseres?

Et polynomium med heltalskoefficienter, der ikke kan indregnes i polynomier af lavere grad, også med heltalskoefficienter, kaldes et irreducerbart eller primtalspolynomium.

Er hvert polynomium faktoriseret?

Et polynomisk udtryk vil kun kunne faktoriseres, hvis det krydser eller rører X-aksen. Bemærk dog, at hvis du kan bruge komplekse (såkaldte "imaginære") tal, kan alle polynomier faktoriseres.

Kan alle polynomier integreres?

Du kan integrere et hvilket som helst polynomium i x, som vi har set. Du kan også integrere et hvilket som helst polynomium i sinus og cosinus ved at konvertere det til summen af sinus og cosinus af forskellige argumenter ved at bruge udtrykkene for dem i form af komplekse eksponentialer.

Hvad er den afledede af et polynomium?

Polynomier er nogle af de enkleste funktioner, vi bruger. Vi skal kende de afledte polynomier såsom x 4+3 x, 8 x 2+3x+6 og 2. Lad os starte med den nemmeste af disse er funktionen y=f (x)=c, hvor c er en hvilken som helst konstant, såsom 2, 15,4 eller en million og fire (106 +4).

Anbefalede: