Logo da.boatexistence.com

Hvor skal jeg bruge berettiget?

Indholdsfortegnelse:

Hvor skal jeg bruge berettiget?
Hvor skal jeg bruge berettiget?

Video: Hvor skal jeg bruge berettiget?

Video: Hvor skal jeg bruge berettiget?
Video: 14-dages reglen – hvad skal jeg gøre for at være berettiget til dagpenge? 2024, Kan
Anonim

“Berettiget” skal bruges som et verbum, når du henviser til at tilbyde nogen ret eller tilladelse til at gøre noget, eller når du henviser til handlingen med at give et navn, en titel, til en ting. Eksempel 2: Forfatteren gav sin bog titlen "Følelser". – henviser til handlingen ved at give en titel til en bog.

Hvordan bruger du ordet med titlen?

en title verbum [T] (ALLOW)

at give nogen ret til at gøre eller have noget: At være arbejdsløs giver dig ret til gratis lægebehandling. [+ til infinitiv] Arbejdsgiveren er berettiget til at bede om referencer. Kuponen er gyldig mellem juli og december og giver dig ret til 10 % rabat på alle oversøiske fly.

Er det korrekt at sige berettiget?

Selvfølgelig betyder berettiget, at nogen har en vis ret-at de har ret til noget, men store ordbøger og brugsvejledninger angiver også, at titlen og berettiget er synonymer i betydningen "navngivet eller kaldet", når der henvises til en bog, artikel eller tale. At sige, at en bog er "berettiget til noget" er ikke forkert.

Hvad er en god sætning for berettiget?

En gratis-holddeltager har ret til fem poletter. Politiet sagde, at han havde ret til sin mening. Du har ret til at elske igen, men timingen skal være rigtig. Ingen har ret til at holde fast i et godt præsentationsjob på ubestemt tid.

Har et papir titlen eller berettiget?

Ja. Titled er korrekt at henvise til titlen på et værk. Men nogle stilmanualer hævder, at berettiget også er korrekt. I almindelige fejl i engelsk brug Paul Brians påpeger, at den engelske forfatter Chaucer brugte titlen som jeg gjorde ovenfor.

Anbefalede: