Logo da.boatexistence.com

Hvilken er en bølgeskåret platform?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken er en bølgeskåret platform?
Hvilken er en bølgeskåret platform?

Video: Hvilken er en bølgeskåret platform?

Video: Hvilken er en bølgeskåret platform?
Video: Pomfritter - Bølgeskåret | Blindsmagning 2024, Kan
Anonim

En bølgeskåret platform er dannet, hvor en havklippe er eroderet af marin handling , hvilket betyder bølger, hvilket resulterer i aflejring af klippemateriale og dannelse af et grundfjeldsområde, hvor erosion fandt sted. Hvis havniveauet stiger, stiger havniveauet I 2019 fremgik en undersøgelse, at i et lavemissionsscenarie vil havniveauet stige 30 centimeter i 2050 og 69 centimeter i 2100, i forhold til niveauet i 2000. I scenarier med høj emission vil den være 34 cm i 2050 og 111 cm i 2100. https://en.wikipedia.org › wiki › Sea_level_rise

Havstandsstigning - Wikipedia

hurtigt vil dette område blive dækket med vand.

Hvad er et eksempel på en bølgeskåret platform?

En bølgeskåret platform dannes, når: Havet angriber en svaghed i bunden af klippen. Dette kunne f.eks. være en samling med kridt. Et bølgeskåret hak skabes af erosionsprocesser såsom hydraulisk påvirkning og slid.

Hvad er en bølgeskåret platform klasse 9?

Den bølgeskårne platform er også kendt som Abrasion Platform Som nævnt er de landformer, der dannes, når havet rammer de svagere områder af en klippe. Til sidst dannes et snit eller et spor på grund af erosionsprocessen. Dette kaldes generelt et hak, og gradvist forstørres dette hak og bliver til huler.

Hvad er en bølgeskåret platform i geografi?

Bølgeskåret platform, også kaldet Abrasion Platform, blidt skrånende klippeafsats, der strækker sig fra højvandsniveauet ved den stejle klippebase til under lavvandeniveauet Det udvikler sig som et resultat af bølgeafslidning; strande beskytter kysten mod slid og forhindrer derfor dannelsen af platforme.

Hvor er en bølgeskåret platform i Storbritannien?

Ved lavvande er en bemærkelsesværdig bølgeskåret platform synlig. Placeringen er mellem Lavernock Point til St Ann's Head (SMP2). Forv altningspolitikken frem til 2030 langs denne kyststrækning er 'ingen aktiv indgriben'.

Anbefalede: