Logo da.boatexistence.com

Hvad bruges cyklotroner til?

Indholdsfortegnelse:

Hvad bruges cyklotroner til?
Hvad bruges cyklotroner til?

Video: Hvad bruges cyklotroner til?

Video: Hvad bruges cyklotroner til?
Video: Principle and Working of Cyclotron 2024, Kan
Anonim

En cyklotron er en type kompakt partikelaccelerator, som producerer radioaktive isotoper radioaktive isotoper En radionuklid (radioaktiv nuklid, radioisotop eller radioaktiv isotop) er et atom, der har overskydende kerneenergi, hvilket gør det ustabilt… Det radioaktive henfald kan producere et stabilt nuklid eller vil nogle gange producere et nyt ustabilt radionuklid, som kan undergå yderligere henfald. https://en.wikipedia.org › wiki › Radionuklide

Radionuklide - Wikipedia

der kan bruges til billedbehandlingsprocedurer. Stabile, ikke-radioaktive isotoper sættes ind i cyklotronen, som accelererer ladede partikler (protoner) til høj energi i et magnetfelt.

Hvor bruges cyklotroner?

Cyclotroner kan bruges i partikelterapi til behandling af cancer. Ionstråler fra cyklotroner kan bruges, som i protonterapi, til at trænge ind i kroppen og dræbe tumorer ved strålingsskader, mens skader på sundt væv langs deres vej minimeres.

Hvad gør cyklotroner?

Det er en elektrisk drevet maskine, som producerer en stråle af ladede partikler, der kan bruges til medicinske, industrielle og forskningsmæssige processer Som navnet antyder, accelererer en cyklotron ladede partikler i en spiralbane, som giver mulighed for en meget længere accelerationsbane end en retlinjeaccelerator.

Hvorfor er cyklotroner vigtige?

“Cyclotroner udvikles hurtigt og vil spille en stadig vigtigere rolle i sundhedssektoren, især i avancerede medicinske billedbehandlingsprocedurer, fordi cyclotron-producerede radiofarmaceutiske midler er meget effektive til at detektere forskellige kræftformer,” sagde Amir Jalilian, radioisotop og radiofarmaceutisk kemiker …

Hvad er de to anvendelser af cyclotron?

Cyklotroner er meget brugt til at accelerere ladede partikler i kernefysiske eksperimenter og bruge dem til at bombardere atomkerner. Til strålebehandling til behandling af cancer anvendes forskellige cyklotroner. Cyklotroner kan bruges til nuklear transmutation (ændring af den nukleare struktur).

Anbefalede: