Logo da.boatexistence.com

Hvad er hubble-teleskopet?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er hubble-teleskopet?
Hvad er hubble-teleskopet?

Video: Hvad er hubble-teleskopet?

Video: Hvad er hubble-teleskopet?
Video: How Hubble Works | Spaced Out 2024, Kan
Anonim

Hubble-rumteleskopet er et rumteleskop, der blev opsendt i lav kredsløb om Jorden i 1990 og forbliver i drift. Det var ikke det første rumteleskop, men det er et af de største og mest alsidige, kendt både som et vigtigt forskningsværktøj og som en PR-velsignelse for astronomi.

Hvad bruges Hubble-teleskopet til?

Forskere har brugt Hubble til observation af de fjerneste stjerner og galakser samt planeterne i vores solsystem. Hubbles opsendelse og indsættelse i april 1990 markerede det største fremskridt inden for astronomi siden Galileos teleskop.

Hvad er Hubble-teleskopet, og hvorfor er det vigtigt?

Hubble-rumteleskopet blev opsendt i 1990, taget til rummet i lastrummet på rumfærgen Discovery. Dens hovedformål var at finde ud af en afstandsskala for universet (hvor stor den er), og hvor de tilstedeværende elementer i rummet kom fra Det er det, der interesserer videnskabsmænd. Men billederne tager det!

Hvor er Hubble-teleskopet?

Hubble blev lanceret den 24. april 1990 ombord på rumfærgen Discovery og er i øjeblikket placeret ca. 340 miles (547 km) over Jordens overflade, hvor den gennemfører 15 kredsløb om dagen - cirka én hvert 95. minut.

Hvorfor er Hubble-teleskopet så kraftfuldt?

Hubble-teleskopet giver fire vigtige fordele i forhold til de fleste andre optiske astronomiske faciliteter: hidtil uset vinkelopløsning over et stort felt, spektral dækning fra det nære infrarøde til det fjerne ultraviolette lys, et ekstremt mørk himmel og meget stabile billeder, der muliggør præcisionsfotometri.

Anbefalede: