Logo da.boatexistence.com

Brugte vikinger solsten?

Indholdsfortegnelse:

Brugte vikinger solsten?
Brugte vikinger solsten?

Video: Brugte vikinger solsten?

Video: Brugte vikinger solsten?
Video: Древние тайны - новейшие открытия 2024, Kan
Anonim

Forskere siger Vikings brugte gennemsigtige calcitkrystal til at fiksere Solens pejling inden for en enkelt grad af nøjagtighed. Gamle fortællinger om nordiske søfolk, der bruger mystiske solsten til at navigere i havet, når skyer tilslørede Solen og stjerner, er mere end blot legende, ifølge en undersøgelse offentliggjort onsdag.

Hvad er vikingesolstenen?

En krystal fundet i et skibsvrag kunne ligne en solsten - et mytisk navigationshjælpemiddel sagde at være blevet brugt af vikingesøfarere, mener videnskabsmænd. Holdet fra Frankrig siger, at den gennemsigtige krystal kan være blevet brugt til at lokalisere solen selv på overskyede dage.

Hvilken krystal brugte vikingerne?

Vikingerne erhvervede karneol- og bjergkrystal både som færdige perler og som ru. De formede det ru til perler, som de facetterede for at forbedre deres glans og gnistre. En anden meget brugt vikingesten er almandin eller jernaluminiumsilikat, det mørkerøde medlem af granatgruppen af mineraler.

Opfandt vikingerne solkompasset?

Vikings havde ikke et magnetisk kompas De opdelte dog horisonten i otte navngivne sektioner, der dannede 'attir'-systemet, en primitiv analog til de moderne kompaspunkter. … Instrumenter til solnavigation, der muligvis bruges af vikinge-navigatører til at holde kursen i åbent hav.

Brugte vikinger stenredskaber?

Der eksisterer en teori om, at solstenen havde polariserende egenskaber, og blev brugt som navigationsinstrument af søfarende i vikingetiden En sten fundet i 2013 ud for Alderney, i vraget af en Krigsskib fra det 16. århundrede, kan give bevis for eksistensen af solsten som navigationsudstyr.

Anbefalede: