Logo da.boatexistence.com

Ved ligevægt er koncentrationerne af reaktanterne) og produkterne konstante?

Indholdsfortegnelse:

Ved ligevægt er koncentrationerne af reaktanterne) og produkterne konstante?
Ved ligevægt er koncentrationerne af reaktanterne) og produkterne konstante?

Video: Ved ligevægt er koncentrationerne af reaktanterne) og produkterne konstante?

Video: Ved ligevægt er koncentrationerne af reaktanterne) og produkterne konstante?
Video: Chemical Equilibrium Constant K - Ice Tables - Kp and Kc 2024, Kan
Anonim

I en kemisk ligevægt er de fremadrettede og omvendte reaktioner omvendte reaktioner En reversibel reaktion er en reaktion, hvor omdannelsen af reaktanter til produkter og omdannelsen af produkter til reaktanter sker samtidigt … I den omvendte reaktion nedbrydes hydrogeniodid tilbage til hydrogen og jod. De to reaktioner kan kombineres til én ligning ved at bruge en dobbeltpil. https://courses.lumenlearning.com › reversible-reaction

Reversibel reaktion | Kemi for ikke-majore - Lumenlæring …

forekommer med samme hastighed, og koncentrationerne af produkter og reaktanter forbliver konstant. En katalysator fremskynder hastigheden af en kemisk reaktion, men har ingen effekt på ligevægtspositionen for den reaktion.

Er ligevægten konstant i ligevægt?

Forholdet mellem produktkoncentrationerne og reaktantkoncentrationerne beregnes. Fordi koncentrationerne måles ved ligevægt, forbliver ligevægten konstant den samme for en given reaktion uafhængig af initial-koncentrationer.

Hvordan ændres koncentrationerne af reaktanter og produkter over tid ved ligevægt?

Koncentrationerne af reaktanterne og produkterne ændrer sig ikke med tiden Dette betyder ikke, at koncentrationerne af reaktanterne og produkterne er ens, men at deres koncentrationer er uændrede, fordi og omvendte reaktioner forekommer med samme hastighed.

Når ligevægt er etableret, skal koncentrationerne af reaktanterne og produkterne være ens?

Kaitlin L. Nej, koncentrationen af reaktanter og produkter er ikke nødvendigvis ens i en dynamisk ligevægt. Ligevægt opstår for en reversibel reaktion. Reversibel betyder, at efterhånden som reaktanter støder ind i hinanden og bliver til produkt, akkumuleres produkterne til sidst og støder ind i sig selv og reagerer på reformereaktanter.

Hvordan er ligevægtskoncentrationerne af reaktanterne sammenlignet med ligevægten?

Forholdet mellem produkter og reaktanter er mindre end det for systemet ved ligevægt - koncentrationen eller trykket af reaktanterne er større end koncentrationen eller trykket af produkterne. Fordi reaktionen har en tendens til at nå ligevægt, skifter systemet til HØJRE for at fremstille flere produkter.