Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt bombekalorimeter?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt bombekalorimeter?
Hvem opfandt bombekalorimeter?

Video: Hvem opfandt bombekalorimeter?

Video: Hvem opfandt bombekalorimeter?
Video: НАС ПРЕСЛЕДОВАЛ ПРИЗРАК В ЗАБРОШЕННОЙ ШКОЛЕ. САМЫЙ СТРАШНЫЙ ДЕМОН ИЗ КОТОРОГО МНЕ ПРИХОДИЛОСЬ ВИДЕТЬ 2024, Kan
Anonim

Den næste milepæl tager os til Pierre Eugene Berthelot, fransk kemiker, der byggede det første moderne bombekalorimeter i 1870'erne. Han er også krediteret for at have opfundet begrebet endoterme og eksoterme reaktioner [6].

Hvornår blev bombekalorimeter opfundet?

I 1878 udviklede Paul Vieille (1854–1934) det første bombekalorimeter, som blev brugt til at måle eksplosionsvarme hos den franske sprængstoftjeneste i Paris. Denne bombe blev imidlertid af mange forfattere tilskrevet M. Berthelot (1827–1907).

Hvorfor kaldes bombekalorimeter bombe?

Bombekalorimeter består af en stærk stålbeholder (kaldet bombe), som kan tåle højt tryk, når stoffet er brændt i det. Derfor kaldes det bombekalorimeter.

Hvorfor blev kalorimetrien opfundet?

Antoine Lavoisier opfandt udtrykket kalorimeter i 1780 for at beskrive det apparat, han brugte til at måle varmen fra marsvines respiration, brugt til at smelte sne I 1782 eksperimenterede Lavoisier og Pierre-Simon Laplace med iskalorimetre, hvor den nødvendige varme til at smelte is kunne bruges til at måle varme fra kemiske reaktioner.

Hvad er bombekalorimeteret?

Et bombekalorimeter er en type konstantvolumenkalorimeter, der bruges til at måle forbrændingsvarmen fra en bestemt reaktion. Bombekalorimetre skal modstå det store tryk i kalorimeteret, mens reaktionen måles.

Anbefalede: