Hvornår blev rawalpindi lavet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev rawalpindi lavet?
Hvornår blev rawalpindi lavet?

Video: Hvornår blev rawalpindi lavet?

Video: Hvornår blev rawalpindi lavet?
Video: भूत बंगला - The Haunted House 1965 {With Subtitles} Indian Superhit Comedy Suspense Movie In 4K 2024, September
Anonim

Rawalpindi blev indlemmet som en kommune i 1867 og indeholder Ayub National Park, Liaqat Gardens, en polyteknisk skole, et politiuddannelsesinstitut, en væbnet lægeskole og flere gymnasier tilknyttet University of the Punjab. Det er også den pakistanske hærs hovedkvarter.

Hvor gammel er Rawalpindi?

Talrige civile og militære bygninger blev bygget under den britiske æra, og kommune Rawalpindi blev oprettet i 1867, mens byens befolkning ifølge folketællingen i 1868 var 19.228, med yderligere 9.358 personer bosat i byens kanton.

Hvordan fik Rawalpindi sit navn?

Den første muslimske angriber, Mahmud af Ghazni (979-1030), forærede den ødelagte by til en Gakkhar-høvding, Kai Gohar. Byen, der var på en invasionsrute, kunne imidlertid ikke trives og forblev øde, indtil Jhanda Khan, en anden Gakkhar-høvding, restaurerede den og kaldte den Rawalpindi efter landsbyen Rawal i 1493

Hvorfor er Pindi berømt?

Pindi er også kendt som venskabsbyer sammen med hovedstaden Islamabad. I 1950'erne fik byens økonomi et boost under bygningen af Islamabad (1959-1969), hvor Rawalpindi tjente som national hovedstad, og dens befolkning steg fra 180.000 på det tidspunkt af uafhængighed.

Er Rawalpindi fattig?

"Urban fattigdom i Rawalpindi er multifaceted, lige fra underbeskæftigelse til begrænset eller utilstrækkelig dårlig vandforsyningskvalitet, mangel på sanitære faciliteter uden kloaksystem, begrænset bortskaffelse af fast affald og faldefærdige boliger," fastholdt fru Ghazanfar.

Anbefalede: