Logo da.boatexistence.com

Hvor forekommer pyrimidin?

Indholdsfortegnelse:

Hvor forekommer pyrimidin?
Hvor forekommer pyrimidin?

Video: Hvor forekommer pyrimidin?

Video: Hvor forekommer pyrimidin?
Video: Нуклеиновые кислоты структура и функции: биохимия 2024, Kan
Anonim

Abstrakt. Pyrimidinsyntese finder sted i cytoplasma. Pyrimidin syntetiseres som en fri ring, og derefter tilsættes et ribose-5-phosphat for at give direkte nukleotider, hvorimod ringen ved purinsyntese dannes ved at binde atomer til ribose-5-phosphat.

Hvor kan pyrimidin findes?

Pyrimidin er en af to klasser af heterocykliske nitrogenbaser, der findes i nukleinsyrerne DNA og RNA: i DNA er pyrimidinerne cytosin og thymin, i RNA erstatter uracil thymin.

Hvor opstår pyrimidinkatabolisme?

Nukleotidmetabolisme

Pyrimidinkatabolisme forekommer hovedsageligt i leveren. I modsætning til purinkatabolisme giver pyrimidinkatabolisme meget opløselige slutprodukter. Pyrimidinnukleotider omdannes til nukleosider af 5'-nukleotidase.

Hvad er to eksempler på pyrimidin?

En af to kemiske forbindelser, som celler bruger til at lave byggestenene i DNA og RNA. Eksempler på pyrimidiner er cytosin, thymin og uracil. Cytosin og thymin bruges til at lave DNA og cytosin og uracil bruges til at lave RNA.

Hvilket trin i pyrimidinbiosyntesen finder sted i mitokondrier?

De novo biosyntese af pyrimidin

Ringdannelse og dehydrering. Dihydroorotat kommer derefter ind i mitokondrierne, hvor det oxideres gennem fjernelse af hydrogener. Dette er det eneste mitokondrielle trin i nukleotidringebiosyntesen. PRPP donerer en Ribose-gruppe.

Anbefalede: