Logo da.boatexistence.com

Er goa unions territorier i Indien?

Indholdsfortegnelse:

Er goa unions territorier i Indien?
Er goa unions territorier i Indien?

Video: Er goa unions territorier i Indien?

Video: Er goa unions territorier i Indien?
Video: 8 Union Territories Of India || Union Territories 2022 || Union Territories Name 2024, Kan
Anonim

Goa blev befriet fra Portugal og annekteret til Unionen af Indien den 19. december 1961. den 30. maj 1987, mens "Daman og Diu" fortsat er et unionsområde.

Er Goa et unionsområde?

Goa og to andre tidligere portugisiske enklaver blev unionens territorium for Goa, Daman og Diu, og Goa blev organiseret i et enkelt distrikt i 1965. Den 30. maj 1987 opnåede Goa stat (mens Daman og Diu blev et separat unionsområde), og Goa blev omorganiseret i to distrikter, North Goa og South Goa.

Er Goa et unionsområde i 2021?

I 1987 fik Goa status som stat og blev det første unionsterritorium, der modtog en sådan status. I 2020 blev Dadra og Nagar Haveli, og Daman og Diu slået sammen til et enkelt unionsterritorium kendt som Dadra og Nagar Haveli og Daman og Diu.

Hvilke er de 9 unionsterritorier i Indien?

De 9 unionsområder er Andaman- og Nicobarøerne, Chandigarh, Dadra og Nagar Haveli, Daman og Diu, Lakshadweep, Delhis nationale hovedstadsterritorium, Puducherry, Ladakh og Jammu og Kashmir.

Har Goa aldrig været unionsområde?

Goas nordlige eksklaver af Daman og Diu blev et separat unionsområde … Den 26. januar 2020 blev Unionsterritoriet Daman og Diu og Unionsterritoriet Dadra og Nagar Haveli fusioneret til ét unionsterritorium: unionsterritoriet Dadra og Nagar Haveli og Daman og Diu.

Anbefalede: