Logo da.boatexistence.com

Hvornår blomstrer baobabs?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blomstrer baobabs?
Hvornår blomstrer baobabs?

Video: Hvornår blomstrer baobabs?

Video: Hvornår blomstrer baobabs?
Video: Baobab flower opening 2024, Kan
Anonim

De fleste baobabtræer blomstrer efter hver regntid. Nogle baobab-blomster dukker op to gange om året, men én art blomstrer kun hvert andet år. Regntiden for det sydafrikanske baobabtræ er mellem oktober og januar.

Har et baobabtræ blomster?

De store, hvide blomster af baobabtræet dingler fra grenene på lange stængler. Kæmpe, krøllede kronblade og en stor klynge støvdragere giver baobabtræets blomster et eksotisk, pustende udseende.

Hvor lang tid tager et baobabtræ at producere frugter?

Gamle som de er, kan baobabtræer dyrkes, som nogle samfund i Vestafrika har gjort i generationer. Nogle landmænd er modløse over, at det kan tage 15-20 år at frugte – men nyere forskning har vist ved at pode grene af frugttræer til frøplanter, at de kan frugte om fem år

Hvor mange år kan et baobabtræ leve?

Hvor længe kan baobabtræer leve? Baobabtræer kan vokse til enorme størrelser, og kulstofdatering indikerer, at de kan blive 3.000 år gamle. Et gammelt, hult baobabtræ i Zimbabwe er så stort, at op til 40 mennesker kan ly inde i dets stamme.

Hvordan bestøves baobabtræer?

Det ikoniske afrikanske baobabtræ (Adansonia digitata) har "chiropterofile" blomster, der er tilpasset til bestøvning af frugtflagermus … Insektbesøgende besøgte ofte baobabblomster, herunder høgmøl, men, med én undtagelse i det sydøstlige Zimbabwe, besøgte ingen frugtflagermus blomster.

Anbefalede: