Logo da.boatexistence.com

Hvorfor kan noget ikke faktoriseres?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor kan noget ikke faktoriseres?
Hvorfor kan noget ikke faktoriseres?

Video: Hvorfor kan noget ikke faktoriseres?

Video: Hvorfor kan noget ikke faktoriseres?
Video: quadratic equation ultimate study guide 2024, Kan
Anonim

Den mest pålidelige måde, jeg kan komme i tanke om til at finde ud af, om et polynomium kan faktoriseres eller ej, er at tilslutte det til din lommeregner og finde dine nuller. Hvis disse nuller er mærkelige lange decimaler (eller ikke eksisterer), så kan du sandsynligvis ikke faktorisere det. Så skal du bruge den kvadratiske formel.

Hvad betyder ikke Faktorerbar?

Vi kunne sige, at x2−2x−2 ikke kan faktoriseres over de rationelle tal Det vil sige, at den ikke har nogen faktorer, hvis koefficienter er rationelle tal. Det kan dog faktoriseres, hvis du tillader irrationelle koefficienter. … Desuden, hvis Δ er et perfekt kvadrat (og a, b, c er rationelle), så kan det faktoriseres over rationalerne.

Hvad er Kan ikke medregnes?

Et polynomium med heltalskoefficienter, der ikke kan indregnes i polynomier af lavere grad, også med heltalskoefficienter, kaldes et irreducerbart eller primtalspolynomium. er et irreducerbart polynomium.

Hvad er et trinomium, der ikke kan faktoriseres?

Derfor er det umuligt at skrive trinomialet som et produkt af to binomialer. … På samme måde som primtal, der ikke har andre faktorer end 1 og sig selv, kaldes de trinomier, der ikke kan faktoriseres primomialer.

Hvad gør, at et trinomium ikke kan faktoriseres?

Bemærk: Nogle trinomialer kan ikke medregnes. Hvis ingen af parrene er i alt b , kan trinomialet ikke medregnes. Eksempel 1: Faktor x2 + 5x + 6. Talpar, der giver 6, når de ganges: (1, 6) og (2, 3).

Anbefalede: