Logo da.boatexistence.com

Hvad er et brystbælte?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et brystbælte?
Hvad er et brystbælte?

Video: Hvad er et brystbælte?

Video: Hvad er et brystbælte?
Video: Hvordan binder jeg mit bælte? 2024, Kan
Anonim

En brystbælte, også omt alt som skulderbæltet, forbinder dine øvre lemmer til knoglerne langs din krops akse Du har to brystbælte i din krop. Brystbæltet består af de to knogler, der udgør din skulder: kravebenet eller kravebenet. scapula eller skulderblad.

Hvad er brystbæltekort svar?

Anatomiske termer for knogler

Skulderbæltet eller brystbæltet er sættet af knogler i det appendikulære skelet, som forbinder armen på hver side Hos mennesker er det består af kravebenet og scapula; hos de arter med tre knogler i skulderen består den af kravebenet, scapula og coracoid.

Hvilken muskel er brystbælte?

Musklerne, der placerer og stabiliserer brystbæltet, er placeret på thorax. De forreste thoraxmuskler er subclavius, pectoralis minor og serratus anterior. De posteriore thoraxmuskler er trapezius, levator scapulae, rhomboid major og rhomboid minor.

Hvad er brystbælte og bækkenbælte?

brystbæltet stabiliserer de øvre lemmer på thorax og tillader en række mobilitet ved skulderen. … bækkenbæltet overfører overkroppens vægt til underekstremiteterne ved at artikulere med rygsøjlen.

Hvad er humerus og brystbælte?

I menneskelige skelet: Pectoral bælte og bækkenbælte. …på den øvre ekstremitet, brystbæltet, er skulderbladet eller scapula, og kravebenet eller kravebenet. Hovedet af humerus, den lange knogle i overarmen, passer ind i glenoidhulen, en fordybning i scapula.

Anbefalede: