Logo da.boatexistence.com

Kom safran fra safranwalden?

Indholdsfortegnelse:

Kom safran fra safranwalden?
Kom safran fra safranwalden?

Video: Kom safran fra safranwalden?

Video: Kom safran fra safranwalden?
Video: Tour De France Coming Through Saffron Walden 2024, Kan
Anonim

Safran blev dyrket omkring Saffron Walden i mange århundreder, og det blev sagt, at jorden fra området gav safran en karakteristisk smag.

Kommer safran fra Saffron Walden?

I århundrede blev der dyrket safran omkring Saffron Walden, men da høsten af krokusløget var så arbejdskrævende, blev det for dyrt at producere. … Mere end 90 % af safran dyrkes i Iran, og noget produceres i Grækenland, Australien, Indien og Kina.

Hvor kom safran oprindeligt fra?

Krydderiet stammer fra en blomst kaldet crocus sativus - almindeligvis kendt som "safrankrokus". Det menes, at safran opstod og først blev dyrket i Grækenland, men i dag dyrkes krydderiet primært i Iran, Grækenland, Marokko og Indien.

Hvorfor hedder Saffron Walden Saffron Walden?

I det 16. og 17. århundrede blev safrankrokus (Crocus sativus) dyrket meget, takket være byens gunstige jordbund og klima. Blomstens stigmaer blev brugt i medicin, som krydderi, i parfume, som et dyrt gult farvestof og som et afrodisiakum Industrien gav Walden sit nuværende navn.

Hvem opfandt safran?

Nogle historikere mener, at safran først kom til Kina med mongolske angribere gennem Persien. Safran er nævnt i den gamle kinesiske medicinske tekst Shennong Ben Cao Jing, der menes at være fra det 3. århundrede e. Kr. (men tilskrevet den mytologiske kejser Shennong).

Anbefalede: