Logo da.boatexistence.com

Hvor bruges automatisk beslutningstagning?

Indholdsfortegnelse:

Hvor bruges automatisk beslutningstagning?
Hvor bruges automatisk beslutningstagning?

Video: Hvor bruges automatisk beslutningstagning?

Video: Hvor bruges automatisk beslutningstagning?
Video: Automated Decision Making & Profiling: Lessons from Court & DPA Decisions 2024, Kan
Anonim

Profilering og automatiseret beslutningstagning kan være meget nyttig for organisationer og også gavne enkeltpersoner i mange sektorer, herunder sundhedspleje, uddannelse, finansielle tjenester og marketing.

Hvad er et eksempel på automatiseret beslutningstagning?

Automatisk individuel beslutningstagning er en beslutning, der træffes med automatiserede midler uden nogen menneskelig involvering. Eksempler på dette omfatter: en onlinebeslutning om at tildele et lån; og. en rekrutteringsegnethedstest, som bruger forudprogrammerede algoritmer og kriterier.

Hvilke typer beslutninger er bedst egnede til automatiseret beslutningstagning?

Beslutninger, der er konsekvente og skal træffes ofte, passer bedst til automatisering, forudsat at dine data er rene og flyder godt mellem systemerne.

Er automatisk beslutningstagning lovlig?

Yes, enkeltpersoner bør ikke være underlagt en beslutning, der udelukkende er baseret på automatiseret behandling (såsom algoritmer), og som er juridisk bindende, eller som i væsentlig grad påvirker dem. … individet udtrykkeligt har givet sit samtykke til en beslutning baseret på algoritmen.

Hvordan hjælper automatisering i bedømmelse og beslutningstagning?

Automation spiller en væsentlig rolle i administrativ beslutningstagning. På de rigtige områder og med passende styring kan automatiserede systemer give forretningsfordele såsom forbedret konsekvens, nøjagtighed og gennemsigtighed af administrativ beslutningstagning og nye muligheder for levering af tjenester.

Anbefalede: