Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er anilin en svagere base end cyclohexylamin?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er anilin en svagere base end cyclohexylamin?
Hvorfor er anilin en svagere base end cyclohexylamin?

Video: Hvorfor er anilin en svagere base end cyclohexylamin?

Video: Hvorfor er anilin en svagere base end cyclohexylamin?
Video: CİNLERİN İNİ | ORMANDA SAKLI YERALTI ŞEHRİ | GERÇEK YAŞANMIŞ PARANORMAL HİKAYELER 2024, Kan
Anonim

Hvorfor er anilin svagere base end cyclohexylamin? I anilin (C6H5NH2), phenylgruppen (C) 6H5) er en elektrontiltrækkende gruppe og reducerer derfor elektrontilgængeligheden på nitrogenet af - NH2 gruppe og dermed gør den til en svagere base.

Hvorfor er anilin en svag base?

Anilin accepterer kun modvilligt en proton for at danne aniliniumionen, og er derfor en svag base. Når en -NH-gruppe er knyttet til et alifatisk radikal, modtager den ingen sammenlignelig delokaliseringsstabilisering. Det er mindre tilbageholdende med at acceptere en proton på dets ensomme nitrogenpar, og derfor er alifatiske aminer stærkere baser.

Er anilin surere end cyclohexylamin?

Transskriberet billedtekst: Cyclohexylamin er mere basisk end anilin fordi:anilin er i stand til at donere færre hydrogenatomer. elektroner på anilin-nitrogenet er noget delokaliseret til den aromatiske ring.

Hvilken er stærkere base anilin eller cyclohexylamin?

I cyclohexylamin er cyclohexylgruppen (ikke-aromatisk) en elektronfrigivende gruppe og øger dermed elektrondensiteten på nitrogenet af - NH2gruppe og gør den til en stærkere base end anilin (induktiv effekt).

Hvorfor er anilin en svagere base end ammoniak?

Dybest set betragtes anilin som den enkleste aromatiske amin. … Nu betragtes anilin som en svagere base end ammoniak. Dette skyldes det faktum , at det enlige par i anilin er involveret i resonans med benzenringen og derfor ikke er tilgængelige for donation i den grad som i NH3.

Anbefalede: