Logo da.boatexistence.com

Var beethoven og mozart venner?

Indholdsfortegnelse:

Var beethoven og mozart venner?
Var beethoven og mozart venner?

Video: Var beethoven og mozart venner?

Video: Var beethoven og mozart venner?
Video: Beethoven vs Mozart | The Masters of Classical Music, Most Famous Piano, Violin Masterpieces 2024, Kan
Anonim

Svaret er, måske. Der var en seks-ugers periode i 1787, hvor de begge var i Wien på samme tid, så det er muligt, at de etablerede en form for personlig forbindelse. Beethoven var 16 på det tidspunkt. Han kan endda have haft nogle lektioner fra Mozart.

Mødte Beethoven virkelig Mozart?

Kort sagt, Beethoven og Mozart mødtes. En beretning, der ofte citeres, var, da Beethoven på en orlov fra Bonn Court Orchestra rejste til Wien for at møde Mozart. Året var 1787, Beethoven var kun seksten år gammel, og Mozart var tredive.

Hvem var bedst Mozart eller Beethoven?

Da 16 af de 300 mest populære værker er kommet fra hans penne, er Mozart fortsat en stærk kandidat, men ligger på andenpladsen efter Ludwig van Beethoven og overhaler Amadeus med 19 af sine værker i Top 300 og tre i Top 10. …

Hvem var Mozarts bedste ven?

Joseph Haydn - komponistenEn stor ven af Mozart, han var allerede 24, da vores helt blev født og levede alligevel hele 18 år efter Mozarts død.

Blev Mozart påvirket af Beethoven?

Som ung mand i Bonn, mens han stadig lærte sit fag, Beethoven havde betydelig eksponering for Mozarts musik. Han spillede Mozart klaverconcerti med hoforkestret i Bonn og spillede endda bratsch i opførelser af Mozart-operaer.

Anbefalede: