Logo da.boatexistence.com

Hvor kom Chop Suey fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom Chop Suey fra?
Hvor kom Chop Suey fra?

Video: Hvor kom Chop Suey fra?

Video: Hvor kom Chop Suey fra?
Video: ALEXANDRU PRECUP "Chop Suey" // REACTION & ANALYSIS by Vocal Coach (ITA) 2024, Kan
Anonim

Chop suey er en ret i det amerikanske kinesiske køkken og andre former for oversøisk kinesisk køkken, bestående af kød og æg, tilberedt hurtigt med grøntsager såsom bønnespirer, kål og selleri og bundet i en stivelses-fortykket sauce.

Hvor stammer chop suey fra?

Chop suey er en ret, du vil se på næsten enhver kinesisk takeaway-menu - men det betyder ikke, at den kommer fra Kina. Ifølge kulinarisk legende blev retten med rørt kød, æg og grøntsager opfundet i dag den 29. august i 1896 i New York City.

Hvordan opstod Chop Suey?

Legend siger, at mens han besøgte New York City, opfandt den kinesiske ambassadør Li Hung Changs kokke retten til sine amerikanske gæster ved en middag den 29. august 1896. Retten består af selleri, bønnespirer og kød i en velsmagende sauce, og retten blev angiveligt skabt for at tilfredsstille både kinesisk og amerikansk smag

Er chop suey en rigtig kinesisk ret?

Det er en kinesisk-amerikansk ret , ikke en kinesisk retUanset dens oprindelse, blev Chop Suey hurtigt en velkendt del af det kinesisk-amerikanske køkken – mange tidligt restauranter, der serverede kinesisk-amerikansk mad, var kendt som "chop suey houses", ifølge Rhitu Chatterjee, der skriver til NPR.

Er Chop Suey koreansk?

Japchae (잡채; 雜菜) er en krydret og let sødlig ret med rørte glasnudler og grøntsager, som er populær i det koreanske køkken.

Anbefalede: