Logo da.boatexistence.com

Hvem startede ajivika-sekten?

Indholdsfortegnelse:

Hvem startede ajivika-sekten?
Hvem startede ajivika-sekten?

Video: Hvem startede ajivika-sekten?

Video: Hvem startede ajivika-sekten?
Video: Who started racism ? #memes #tiktok #shorts 2024, Kan
Anonim

Ajivika, en asketisk sekt, der opstod i Indien omtrent samtidig med buddhismen og jainismen, og som varede indtil det 14. århundrede; navnet kan betyde "at følge den asketiske livsstil." Det blev grundlagt af Goshala Maskariputra (også kaldet Gosala Makkhaliputta), en ven af Mahavira, den 24. Tirthankara ("Ford-maker, " …

Hvem populariserede Ajivika-sekten?

Ajivika-filosofien var populær i perioden Mauryan kejser Bindusara Han var far til kejser Asoka. Efter Asoka omfavnede buddhismen, faldt populariteten af Ajivika-filosofien, men den var stadig i stand til at overleve de næste 1600 år i de sydlige stater Tamil Nadu og Karnataka.

Hvad er navnet på den kvindelige grundlægger af jainismen?

Jainismens oprindelse er uklar. Jainerne hævder, at deres religion er evig, og betragter Rishabhanatha grundlæggeren i den nuværende tidscyklus, som levede i 8.400.000 purva-år.

Hvor finder vi konturerne af Ajivika-doktrinen?

Tre tamilske tekster, buddhisternes Manimekalai, Jainernes Nilakesi og Saivitternes Sivajnanasiddhiyar, indeholder konturerne af Ajivika-doktrinen.

Hvem var Makkhaliputra Gosal?

Makkhali Gosala (Pāli; BHS: Maskarin Gośāla; Jain Prakrit-kilder: Gosala Mankhaliputta) eller Manthaliputra Goshalak var en asketisk lærer i det gamle Indien Han var samtidig med Siddhartha Gautama, grundlæggeren af buddhismen og af Mahavira, jainismens sidste og 24. Tirthankara.

Anbefalede: