Logo da.boatexistence.com

Hvordan fungerer krydsbestøvning?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer krydsbestøvning?
Hvordan fungerer krydsbestøvning?

Video: Hvordan fungerer krydsbestøvning?

Video: Hvordan fungerer krydsbestøvning?
Video: opdate 23 Det skal smages og der skal kryds bestøves. 2024, Kan
Anonim

Krydsbestøvning er når en plante bestøver en plante af en anden sort De to planters genetiske materiale kombineres, og de resulterende frø fra den bestøvning vil have karakteristika for begge sorter og er en ny sort. Nogle gange bruges krydsbestøvning bevidst i haven for at skabe nye sorter.

Hvad er krydsbestøvningseksempel?

Når en bi tager pollen fra en plante og overfører den til en anden, er dette et eksempel på krydsbestøvning. Overførslen af pollen fra en støvknap af en blomst af en plante til et stigma af en blomst fra en anden plante af samme art.

Hvordan finder krydsbestøvning sted i blomstrende planter?

Krydsbestøvning, også kaldet heterogami, type bestøvning, hvor spermfyldte pollenkorn overføres fra koglerne eller blomsterne på en plante til ægbærende kogler eller blomster fra en anden.

Hvorfor er krydsbestøvning dårlig?

Nogle gange er det faktisk en dårlig idé at krydsbestøve fordi høsten ville stige for meget Frugter forbliver små, og grene kan knække af. Derudover vil træer, der bærer for mange frugter, ældes og forgå inden for få år. Overbestøvning udmatter moderplanten.

Hvordan virker krydsbestøvning frugttræer?

Pollen fra støvknapperne (handelen af planten) skal overføres til stigmaet (den kvindelige del af planten). Fuldført bestøvning befrugter træet og frugt vokser. Ellers vokser der blomster, men ikke frugt. Bestøvning kan udføres af fugle, vind eller insekter.

Anbefalede: