Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er en blomst i stand til selv at bestøve?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er en blomst i stand til selv at bestøve?
Hvorfor er en blomst i stand til selv at bestøve?

Video: Hvorfor er en blomst i stand til selv at bestøve?

Video: Hvorfor er en blomst i stand til selv at bestøve?
Video: Can a flower pollinate itself? 2024, Kan
Anonim

Selvbestøvning forekommer i blomster, hvor støvdrageren og frugtbladene modnes på samme tid, og er placeret således, at pollen kan lande på blomstens stigma Denne bestøvningsmetode gør ikke kræve en investering fra planten for at give nektar og pollen som føde til bestøvere.

Kan en blomst bestøve sig selv?

Blandt andre planter, der kan selvbestøve, er mange slags orkideer, ærter, solsikker og tridax. De fleste af de selvbestøvende planter har små, relativt iøjnefaldende blomster, der kaster pollen direkte på stigmaet, nogle gange endda før knoppen åbner sig.

Hvorfor kan en blomst ikke bestøve sig selv?

Nogle planter har udviklet sig til at have selv-inkompatibilitetsmekanismer for at undgå selvbestøvning. En fysiologisk barriere gør det svært eller umuligt for en blomst at befrugte sig selv, selvom den måske er blevet rigeligt bestøvet med sit eget pollen.

Hvad er selvbestøvende plante?

planteforædling

En blomst er selvbestøvet (en "selvmand") hvis pollen overføres til den fra enhver blomst af samme plante og kryds- bestøves (en "outcrosser" eller "udavler"), hvis pollen kommer fra en blomst på en anden plante.

Hvad er egenskaberne ved selvbestøvede blomster?

Karakteristika ved selvbestøvede blomster

Blomster er generelt små, mindre attraktive og uden nektar. Mindre antal pollenkorn er påkrævet Frø Fremstillet gennem selvbestøvning er små, lette i vægt og mindre i antal. Afkom af selvavlende planter udviser mindre styrke.

Anbefalede: