Logo da.boatexistence.com

Er fluoranthen polær eller upolær?

Indholdsfortegnelse:

Er fluoranthen polær eller upolær?
Er fluoranthen polær eller upolær?

Video: Er fluoranthen polær eller upolær?

Video: Er fluoranthen polær eller upolær?
Video: Polar and NonPolar Molecules: How To Tell If a Molecule is Polar or Nonpolar 2024, Kan
Anonim

Fluoranthen er et polycyklisk aromatisk kulbrinte (PAH). Molekylet kan ses som fusionen af naphthalen og benzenenhed forbundet med en fem-leddet ring. Selvom prøverne ofte er svagt gule, er forbindelsen farveløs. Det er opløseligt i ikke-polære organiske opløsningsmidler

Er PAH'er ikke-polære?

PAH'er er uladede, ikke-polære molekyler, med karakteristiske egenskaber, som til dels skyldes de delokaliserede elektroner i deres aromatiske ringe.

Hvor findes fluoranthen?

Fluoranthen er et af en gruppe kemikalier, der kaldes polycykliske aromatiske kulbrinter (PAH'er). PAH'er er en gruppe af naturligt forekommende forurenende stoffer og findes typisk i miljøet sammen i blanding. Fluoranthen er en naturlig bestanddel af kulstjære, råolie og fossile brændstoffer

Er anthracen en cyklisk forbindelse?

Anthracene er et fast polycyklisk aromatisk carbonhydrid (PAH) med formlen C14H10, bestående af tre fusionerede benzenringe. … Anthracen bruges til fremstilling af det røde farvestof alizarin og andre farvestoffer.

Hvad bruges pyren til?

Som de fleste PAH'er bruges pyren til fremstilling af farvestoffer, plastik og pesticider. Det er også blevet brugt til at lave en anden PAH kaldet benzo(a)pyren.

Anbefalede: